AL DOENDE

Agile revolutie vereist competentieontwikkeling van het lijnmanagement

Door: Michiel van der Molen

De ontwikkeling naar agile werken is een onstuitbare revolutie. Vaak is het een ontwikkeling van onderop: projectprofessionals gaan meer agile werken omdat ze er positieve resultaten van zien en omdat ze het motiverend en leuk vinden. Maar agile werken is niet alleen iets voor projecten. Om de vruchten van agile werken echt te kunnen plukken is vaak een groei in organisatievolwassenheid nodig. Het gaat dan om het beter leren omgaan met dynamiek en met het geven van vertrouwen. Dit artikel gaat over de competentieontwikkeling bij het lijnmanagement die hierbij nodig is. Het is gebaseerd op mijn ervaringen met het trainen van opdrachtgevers en stuurgroepleden en het begeleiden van stuurgroepen in grote organisaties.

Over de auteur:

Michiel van der Molen begeleidt teams en organisaties bij het bereiken van hun doelen. Hij heeft de laatste jaren onder meer gewerkt voor UWV, Kadaster, Belastingdienst, GVB Amsterdam, Tata Steel en Bosch GmbH. Hij schreef o.a. ‘Projectmanagement voor opdrachtgevers’ ( 15.000 exemplaren verkocht). De recente herziene zesde druk hiervan heeft als ondertitel ‘Van klassiek tot agile’ en richt zich op managers in hybride omgevingen.

Abonneer op PROJECTIE

Je leest nu een FREEMIUM editie van Projectie. Wil je toegang hebben tot de volledige inhoud van Projectie, met vakinhoudelijke artikelen als Research en Praktijkcase, abonneer je dan nu op Projectie. Meer info over een abonnement lees je hier.

Volgende artikel: Nieuws & Events