RESEARCH

AGILE VS SCRUM: DE CIJFERS

Per maand wordt er gemiddeld ruim 300 keer gegoogeld op ‘agile vs scrum’ en bijna 100 keer op ‘verschil agile en scrum’. Hoewel het niet hetzelfde is, schijnt er veel verwarring te bestaan over het verschil tussen Agile en Scrum. Zit er dan toch zoveel overlap in? We zochten het uit met data. Als we de cijfers op een rijtje zetten, zoals we dat ook voor de gegevens uit de Arbeidsmarktmonitor 2019 hebben gedaan, ontdekken we veel overeenkomsten, maar ook verschillen.

We kijken zo breed mogelijk: naar alle Scrum-vacatures en naar alle Agile-vacatures (1). Dat doen we vanwege het eerste belangrijke verschil tussen Agile en Scrum: bij Scrum zijn er rollen gedefinieerd, bij Agile niet. Bij Scrum kennen we de volgende rollen:

● Product Owner

● Scrum Master

● Leden van het ontwikkelteam

We zouden in onze database wel kunnen zoeken op deze functies, maar dat werkt voor Agile niet, omdat we daar geen gedefinieerde rollen voor hebben. Om een goede vergelijking te kunnen maken, onderzoeken we daarom beide termen breder.


Opleidingsniveau en dienstverband

In beide vacaturegroepen wordt het vaakst om hbo-niveau gevraagd, gevolgd door wo-niveau. In slechts een paar procent van de vacatures is mbo-niveau het minimale vereiste. Het gaat in gemiddeld ruim 80% van de gevallen om een fulltime vacature.


Locaties

De meeste vacatures voor zowel Agile als Scrum bevinden zich (in lijn met de gegevens uit de monitor voor alle projectvacatures) in Noord-Holland. Opvallend is wel dat voor Scrum-vacatures vervolgens Zuid-Holland de grootste provincie is en voor Agile-vacatures Utrecht. Wat betreft steden is Amsterdam het scrum- én Agile-hart, gevolgd door Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Ook opvallend: in de top 5 voor Scrum-vacatures vinden we Eindhoven. In de top 5 Agile-vacatures ontbreekt deze stad, maar treffen we wel Groningen aan.


Competenties

Als we kijken naar de meestgevraagde competenties ontdekken we wat verschillen tussen Scrum- en Agile-vacatures. Bij Scrum-vacatures zijn managementskills het allerbelangrijkst. Dat is niet zo gek, aangezien de meeste Scrum-vacatures gaan om de functie van Scrummaster (meer over de functie van Scrummaster). Hij of zij houdt zich onder andere bezig met het managen van het proces en stakeholders. Daarbij zijn ook communicatieve vaardigheden erg belangrijk, die ook hoog staan in de gevonden topcompetenties.

Bij Agile-vacatures staat verantwoordelijkheid met stip op één, gevolgd door communicatieve vaardigheden. Ook flexibiliteit en proactiviteit staan in deze top 5. Dat zijn competenties die natuurlijk bij uitstek belangrijk zijn voor Agile werken.

Salarissen

Als we kijken naar de salarissen, zien we dat er veel overeenkomsten zijn. De meeste vacatures waarin Agile en/of Scrum wordt genoemd, geven salarissen tussen de € 3500,- en € 5000,- weer. Wel zien we dat de Agile-vacatures net iets vaker een salaris van € 5000,- of hoger bieden en dat de Scrum-vacatures net iets vaker in de categorie € 2500,- tot € 3500,- liggen. Dat hangt wellicht samen met de veelgevraagde competentie verantwoordelijkheid bij Agile: functies met veel verantwoordelijkheid worden vaak beter betaald.

Bron: Vacat.nl

Conclusie

Bij Scrum horen allerlei concepten, handvaten en werkwijzen, zoals de daily stand-up, de product backlog en user stories. Dit alles maakt Scrum zoals gezegd tot een framework, een – Agile – methode volgens welke je projecten kunt uitvoeren. Met name dankzij de sprints die zo kenmerkend zijn voor Scrum, is het een Agile methode.

Vanwege de vele overeenkomsten is het niet zo gek dat mensen de twee door elkaar halen. Omdat er ook allerlei andere projectmethodes zijn die dit idee van kortcyclisch werken hebben overgenomen (denk aan lean, kanban, etc.), kun je echter niet stellen dat Agile hetzelfde is als Scrum. Scrum is wel Agile, maar Agile is niet altijd Scrum.

Voetnoten

1. D.w.z.: alle vacatures waarin respectievelijk het woord Scrum en het woord Agile in voorkomen. Hier kan dus ook overlap in zitten.

Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door Laura van Moolenbroek. Zij is redactioneel projectmanager van Projectie, werkzaam als Content Marketeer bij SGNM en verantwoordelijk voor de eindredactie van de Arbeidsmarktmonitor. De Arbeidsmarktmonitor wordt uitgegeven door Projectbanen.nl. Dit is een initiatief van IPMA-NL en SGNM. Op Projectbanen.nl vind je als projectprofessional alles over opleidingen, inkomen en carrière maken en in onze vacaturebank vind je alle projectvacatures van Nederland.

Volgende artikel: Rewind